Βιογραφικό

Κατερίνα Κορακιανίτη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

H Κατερίνα Κορακιανίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 2010, ολοκλήρωσε τις πρώτες σπουδές της στο τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2012, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Oxford Brookes University της Οξφόρδης απ’ όπου απέκτησε πτυχίο στη Διατροφή με άριστα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα ‘’Η επίδραση της κεφαλικής φάσης στα επίπεδα της μεταγευματικής γλυκόζης στο αίμα’’ σε συνεργασία με το Functional Food Centre του Oxford Brookes University.

Η εργασία αυτή δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό e-SPEN Journal

Το 2013, απέκτησε πτυχίο διδασκαλίας Pilates και Clinical Pilates. Το 2015, παρακολούθησε τους 4 κύκλους σπουδών για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας που διοργανώνει το κέντρο διατροφικών διαταραχών Ελλάδας (ΚΕΑΔΔ) σε συνεργασία με το κέντρο διατροφικών διαταραχών Αγγλίας (ΝCFED) και απέκτησε τον τίτλο εξειδίκευσης Master practitioner on eating disorders and obesity.

To καλοκαίρι του 2011, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο τμήμα διατροφής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου και ασχολήθηκε με τη διατροφική αξιολόγηση και διατροφική εκπαίδευση ασθενών με διαβήτη τύπου 1 και 2 και περιστατικών εφηβικής νευρικής ανορεξίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια παραμονής της στο εξωτερικό δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες καμπάνιες, του οργανισμού Oxfam, για τον υποσιτισμού κατώτερων κοινωνικών ομάδων.

Από το 2013, συνεργάζεται με το φυσικοθεραπευτήριο της Χριστίνας Κορακιανίτη όπου και δραστηριοποιείται τόσο στον τομέας της αποκατάστασης μυοσκελετικών προβλημάτων μέσω της μεθόδου πιλάτες όσο και στον τομέα της διατροφικής συμβουλευτικής των ασθενών του φυσικοθεραπευτηρίου. Απο το 2013 εώς το 2015 συνεργάστηκε με τη σχολή χόρου της Τζένης Θεοτόκη όπου και δίδαξε pilates και aerial yoga.

Από το 2014, διατηρεί διαιτολογικό γραφείο επί της οδού Δονάτου Δημουλίτσα 76-78 στο κέντρο της Κέρκυρας.

Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς σε προγράμματα και σεμινάρια διατροφικής εκπαίδευσης για παιδιά και συμμετέχει ως ομιλήτρια σε διάφορες εκδηλώσεις που έχουν ως θέμα τους τη διατροφή. Eνημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις τόσο στην επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας όσο και στη επιστήμη της Χημείας παρακολουθώντας επιστημονικά συνέδριά, συμπόσια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σε προσωπικό επίπεδο, ασχολείται ερασιτεχνικά με το σύγχρονο χορό και συμμετέχει σε μια ομάδα χορού όπου κάνει παραστάσεις τόσο στην Κέρκυρα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.